De gemeente Mijas biedt u een tal van wandelingen aan. Een toeristische wandeling in het centrum van Mijas Pueblo maar ook verscheidene routes om te wandelen rondom Mijas in de bergen.

Vanuit het centrum van Mijas Pueblo, aan het toeristisch bureau start de wandeling. Het bureau heeft gratis plannetjes met uitleg van de 14 bezienswaardigheden die u op uw route gaat tegenkomen. Het miniatuur museum, de Plaza del Torros, en de Mirador 'de la Sierra' van waaruit u een prachtig zicht heeft. Vergeet uw camera niet!

Op zaterdag ochtend organiseerd de toeristische dienst van Mijas, gratis geleide wandelingen in de omgeving van Mijas Pueblo. Dit is enkel van oktober tot mei. U kan eveneens op uw eentje de groene long, de bergen rond Mijas verkennen. een 7-tal routes zijn beschikbaar met kaart eveneens in de toeristische dienst van Mijas. De routes zijn goed aangegeven en u kan op voorhand goed plannen met de aangegeven tijd dat dit in beslag neemt en de moeilijkheids graad. Het is en blijft een berg wandeling!